2016. június 14., kedd

A csábítás 9 szabálya :)




A mai nap a Sarah MacLean: A csábítás 9 szabálya című könyvet fogom elemezni :D


Fülszöveg: 
Egy igazi lady nem szivarozik, a lovat nem férfi módra üli meg, nem foglalkozik vívással és nem is párbajozik. Ezenkívül nem lő pisztollyal és nem kártyázik férfiklubban.
Lady Calpurnia Hartwell mindig betartotta ezeket a szabályokat, de végül is mi értelme volt ennek? Még mindig nincs férjnél és enyhén szólva elégedetlen a helyzetével. De most megfogadta, hogy megszeg minden szabályt és végre élvezni fogja az életet!
De ahhoz például, hogy végigtáncoljon egy bált vagy szenvedélyesen csókolózzon, kell egy megfelelő partner is. Egy olyan férfi, aki mindent tud a szabályszegésről. Például az elbűvölően vonzó Gabriel St. John, Ralston márki, akinek épp olyan rossz a híre, mint amilyen bűnös a mosolya.
Ha Lady Calpurnia nem vigyáz, akkor éppen a legfontosabb szabályt fogja megszegni: akik az élvezeteket keresik, azoknak soha nem szabad reménytelen szerelemre lobbanniuk.


 Nekem ez a könyv személyes kedvencem, hiszen nemcsak az 1800-as évekről szól ( az egyik kedvenc korszakom mindenben), hanem , hogy milyen jól megjeleníti az írónő számunkra az akkori Londont.

1823-at írunk
Lady Calpurnia 28 éves vénkisasszony és nem találja a  helyét. A bálokon meghúzódik és a háttérből figyeli az eseményeket. Úgy érzi soha nem jön el érte a szerelem, míg nem egy váratlan esemény következtében elhatározza, hogy ír egy listát amin olyan dolgok szerepelnek , amit egy úrhölgy soha nem próbálhatna ki. De ő elhatározza, hogy megcsinálja a tételeket a listáról és közben egyéb kalandokba is keveredik London egyik "leghírhedtebb" nőcsábászával.
Gabriel St. John Ralston márki tengeti életét, mint a legtöbb gazdag jómódú férfi: whiskyzik, szerencsejátékozik és számos hölgy szívét töri össze. De egy nap mind ez megváltozik, amikor váratlanul féltestvére Julianna Fiori kopogtat az ajtaján és ikertestvérével Nicolas St. Johnnal kénytelen befogadni és úrhölgyet faragni belőle, amibe beletörik a bicskájuk, hiszen Julianna igen forrófejű és udvariatlan olasz nőszemély. Gabriel nem tudja mit tegyen, de a megoldás szó szerint az ajtajába várja.
Calpurnia, azaz Callie listája első feljegyzése az, hogy szenvedélyesen csókolózni valakivel. Elhatározza, hogy elmegy Ralstonhoz, és megkéri, hogy csókolja meg, de a csóknak ára van. Gabriel egyességet köt Callievel, hogy a testvéréből faragjon úrhölgyet, Callie beleegyezik az egyességbe.
Lady Calpurnia míg teljesíti a listáján szereplő tételeket és oktatja a márki testvérét, igen különös és forró helyzetbe keveredik Gabriellel. Gabriel megpróbálja távol tartani magát a hölgytől, de nem sikerül neki és olyan dolog történik vele ami azt hitte elkerülheti az életben : Reménytelenül szerelmes lesz.



Személyem szerint ez a könyv volt az egyik legjobb könyv amit valaha olvastam , és elmondhatom, hogy ez a kedvenc könyvem.

A főszereplőkről:

Lady Calpurnia: Callie rengeteget változik a könyv során, hiszen amilyen esetlen és félénk volt az elején, olyan erős személyiség lett a végére. Az érzelmeit rendkívül gyengéden és finoman kitudja fejezni Gabriel iránt. Az egyik kedvenc női karakterem és példaképként is tudok rá tekinteni , hiszen teljesen megtudom érteni, mivel valamennyire egy cipőbe járok vele.

Gabriel St. John Ralston: Gabrielt az elején nem igazán szerettem, mivel nagyon durván bánt kezdetben  Calpurniával, átverte és kihasználta. De ahogy haladt a történet, egyre gyengédebb érzelmei lettek Callie iránt és nagyon védelmező is lett vele. Nagyon jóképű férfinek képzeltem el, mivel a férfi ideálomat testesíti meg személye. Ő is sokat változik a könyv során, hisz kedvesebb , érzékenyebb lett és nem olyan csökönyös.

Ezt a könyvet mindenkinek, teljes szívemből tudom ajánlani!!!
A gyönyörű borítójáról nem is beszélve :D

Értékelés: 10/11* :P
Kiadó: Könyvmolyképző
Kedvenc karakter: Lady Calpurnia
Kedvenc idézetem: "Szeretném ha megérintenél. Azt akarom, hogy szeress. Azt akarom, hogy mutasd meg nekem azt az életet, amelyből eddig kimaradtam"
Oldalszám: 496

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése