2017. május 20., szombat

Lisa Kleypas: Botrány Tavasszal

Sziasztok, Anett vagyok! Lassan a végéhez közeledik a mi Wallflowers sorozatunk, és Lisa Kleypas: Botrány tavasszal mondhatjuk, hogy egy elő lezárás a könyveknek, hiszen a 6. rész már csak egy kis ízelítő. Na de kanyarodjunk is vissza az 5. részhez és nézzük meg mi lesz a mi kis Daisy Bowmanunkkal, aki már fiatal nővé cseperedett......

Fülszöveg:  Három sikertelen londoni szezon után Daisy Bowman apja félreérthetetlenül a lánya tudtára adja, muszáj férjet találnia. Azonnal! És ha Daisy nem képes megfelelő férfit fogni magának, akkor az ő választottjához kell feleségül mennie… a szívtelen és zárkózott Matthew Swifthez.
Daisy megretten. Egy Bowman sohasem ismeri el a vereségét, ezért úgy dönt, hogy mindent megtesz, hogy találjon magának valakit… bárkit… csak Matthew Swiftet ne! De nem számol Matthew vonzerejével, amely váratlanul éri… sem a férfi izzó érzékiségével, amely hamarosan olyan hevesen lángol fel, hogy egyikük sem tudja többé uralni. Daisy rájön, hogy talán éppen az a férfi válik álmai lovagjává, akit mindig is utált.
Ám abban az édes pillanatban, amikor megadja magát a sorsának, botrányos titok pattan ki… olyan titok, amely tönkrezúzhatja Matthew-t és a szenvedélyességében, ellenállhatatlanságában
Daisy legvadabb képzeletét is felülmúló szerelmét.
A történetünk egy évvel a 4. rész után folytatódik, ahol már petrezselymet áruló hölgyeink közül  már mindenkit megtalált a szerelem, csak a mi kis Daisynket nem. 
Apja ezt meg is elégeli és elhatározza, hogy választ lányának egy férfit, akivel össze kell házasodnia. Meg is találta számára az ideális jelöltet, aki nem más, mint Matthew Swift , apja jó barátja és munkatársa, aki még 30 sincs, de már rengeteg sikert aratott az üzletben. 
"Döntöttem Daisy jövőjéről – jelentette be Thomas Bowman a feleségének és a leányának."
Daisy erősen tiltakozik is ellene, így egyezséget ajánl apjának, hogy tavaszig talál magának férjet, csak Matthew-hoz ne kelljen hozzámennie, hiszen eléggé talpnyalónak és fegyelmezettnek tartja az ő szeleburdiságához. De rengeteg év telt el azóta, hogy látta a férfit, és nem is gondolná a lány, hogy milyen jóképű és vonzó lett ez a Swift. Véletlen találkozásunk során történik is köztük valami, amit még ők sem értenek. 
 De Daisy makacs, és beakarja bizonyítani igazát, hogy ő és Matthew sosem lennének jó párost. Barátnőit segítségül is hívja, hogy próbálják megakadályozni, hogy ő és Swift közel kerüljön egymáshoz, amiből igazán vicces és humoros jelenetek keletkeznek..
A lány nem sejti, hogy a férfi pont az igaza ellenkezőjét akarja bebizonyítani, hiszen lehet ó, hogy évek óta beleszeretett a mi kis Daisynbe. De várjunk csak? A lány nem féltékennyé akarja tenni Matthew-t? Dehogynem... Ő is érzi a köztük lévő szikrát, amit kár lenne tagadni..
Viszont ez nem egy cukormázzal megkent tündérmese, hiszen titkok akadnak bőven, amik hirtelen napvilágot látnak és ez valaki, akár Matthew életébe is kerülhet.......
A Wallflowers sorozat 5. része tele van titokkal, humorral és szeretettel, de nem csak Daisy és Matthew közötti szerelemről van szó, hanem, hogy Lillian, Annabelle és Evie mennyi mindent megtennének barátnőjük érdekében és hogy akár hegyet is mozgatnának, hogy boldog élete legyen a legkisebb lánynak. De akár gondoljunk arra, hogy Daisy jobban szereti a könyveket, mint a valóságot és ez számára annyira nélkülözhetetlen, mint a levegő.... hát ezt imádtam, egy könyvmoly!!!!!!!!
"A könyv mindig is egy ajtó volt… ajtó egy másik világba… egy érdekesebb és fantasztikusabb világba, mint a valóság. De végül felfedezte, hogy az élet még csodálatosabb lehet, mint a fantázia világa. És a szerelem varázslattal töltheti meg a valóságot."
Személy szerint nekem nagyon tetszett, akár a sorozat többi része is. Beletekinthettünk a többi hölgy életébe is és, hogy még mennyi meglepetés várt/vár rájuk majd a élet során...de nem lövöm le a poént :) Ez egy igazi kis hétvégi limonádé, ami üdítőként szolgálhat az ilyen meleg napokon.
Értékelés: 10/10
Kedvenc karakter: Daisy
Kedvenc idézetem: – A Platánfa Egyezmény vezetett a New York-i tőzsde megalakulásához – felelte Swift. – Azt hittem, elég informatív vagyok, de úgy tűnik, az együttműködési megállapodásnál Isabelle kisasszony elvesztette az érdeklődését. – Értem, addig untatta a kicsit, amíg az elaludt. – Hallania kellene, amikor a harminchetes tőzsdeeséshez vezető piaci erők egyensúlyhiányáról beszélek. Azt mondják, jobb, mint a laudanum.
Kiadó: Gabo Kiadó
Oldalszám: 328

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése