2017. május 14., vasárnap

Susan Ee: End of days- Vég napjai

Sziasztok, Anett vagyok! A mai nap Susan Ee- End of days című könyvét fogom nektek bemutatni, az Angelfall záró kötetét. 
Az első részről készült bejegyzés: Megtekintés
A második részről készült bejegyzés: Megtekintés

Az Angelfall trilógia befejező kötete. 

A vég napjai Susan Ee bestseller trilógiájának záró kötete. Penryn és Rafi menekülnek, miután az angyaloktól sikerül megszökniük. Kétségbeesetten keresnek egy orvost, aki helyre tudná hozni azokat a változtatásokat, amiket az angyalok végeztek Rafin és Penryn húgán. Kutatás közben felbukkan valami Rafi múltjából, és olyan sötét erőket szabadít el, melyek mindkettejükre nézve végzetesek lehetnek. 
Az angyalok által az emberekre szabadított apokaliptikus rémálomban mindkét oldal a totális háború felé sodródik. Valószínűtlen szövetségek köttetnek, a haditervek folyton módosulnak. De ki fog győzedelmeskedni? A Föld feletti uralomért folyó harcban Rafinak és Penrynnek döntenie kell, melyik oldalra álljanak, kit válasszanak: a saját fajtájukat vagy egymást? 





Hát nagy bánatomban búcsút kellett intenünk egy csodálatos disztópikus trilógiának, amiben oly sok szerethető és vakmerő karakterrel ismerkedhettünk meg. Sokáig húztam halasztottam a könyvet, hogy ne legyen vége, de így is csak egy hétig tartott. Nem is tudom elmondani, hogy milyen sok kalandot és izgalmat köszönhetek ennek a könyvnek. Na de nézzünk is bele, hogy mégis miről szól ez a fantasztikus olvasmány......

Rafi és Penryn újra együtt és ismét legyőzhetetlen párost alkotnak. Szerelmük kezd kibontakozni és olyan elsöprő érzelmek törnek rájuk, amiktől ők is megijednek. De a világvége közbe szól......



 "Te nagyon különleges lány vagy, Penryn. Csodálatos lány. Az a „nincs több hozzád fogható” fajta.


Sajna még mindig jelen vannak a szárnyas skorpió emberek, gyilkolászó angyalok és az égi politika. Paige sem régi önmaga és kezdi felfedezni új teste által kapott képességeit. Anyukájuk az eddigieknél is furcsábban viselkedik. Penryn nem hagyhatja tovább, hogy minden napos félelemben és küzdelemben kelljen élni családjával. Rafival tervet eszelnek ki, hogy megmentsék az emberiséget és akár tűzön vízen, poklon és mennyen keresztül is végrehajtják küldetésüket,  de lehet, hogy soha többé nem látják egymást, ha az angyalok elhagyják a Földet. De vajon a szerelem megment mindent? És mennyi embernek kell még meghalnia az angyalok keze által?? Visszatérő karakterek és rengeteg fordulat..... ez az End of days.

Ez a könyv valami csodás volt, de egyben lélektipró is. Összeszorul a szívem, hogy mennyit kellett szenvednie az emberiségnek. Penryn és Rafi valami eszméletlenül jó párost alkotnak. A tökéletes ellentétek, az angyal fiú és az ember lány. A könyvet olvasva észrevesszük, hogy mennyi minden történik kettejük között és, hogy alakul át a kapcsolatuk ellenségekből barátokká majd igaz és legyőzhetetlen szerelemmé. 


„Ez vagy te: az én bátor, hűséges és imádni való emberlányom.”

Penry egy igazi bad-ass lánykarakter, imádom. Annyi szörnyű és borzalmas körülmények között  mégis megőrzi lélekjelenlétét és a legkeményebb férfival, skorpióval vagy akár angyallal is szembeszáll. Nem panaszkodik, hogy mennyire rossz neki, hanem átérezzük azzal, ha csak olvassuk a könyvet és ezzel az írónő is tisztában van, nem még folyamatosan az arcunkba vágja, és ez egy hatalmas plusz pont az Susan-nek.

Rafiról először alig lehetett valamit tudni, de ahogy olvassuk a trilógiát, fokozatosan megismerjük a mi kis angyal fiúnkat és én személy szerint fokozatosan beleszeretek ebbe a csodás férfiba.




"Férfiakkal küzdöttél, akik kétszer akkorák voltak mint te, megöltél egy angyalharcost, szembeszálltál egy arkangyallal és angyalkardot forgatsz – Rafi a fejét ingatja. – de úgy visítozol, mint egy kislány, ha meglátsz egy kukacot?"

Összességébe az egyik kedvenc trilógiámmá vált az Angelfall és imádtam a Vég napjait. Mindenkinek, fiúnak, lánynak, idősnek, fiatalnak csak ajánlani tudom ezt a könyvet, amiben belelátunk, hogy milyen lenne az emberiség a világvégén és hogy mennyi lélekjelenlét kell ahhoz, hogy pusztán csak élni akarjunk. Olvashatunk egy legyőzhetetlen párosról, csodás karakterekről és a szeretet fantasztikus erejéről.

Értékelés: 10/10+1
Kedvenc karakter: Penryn és Rafi
Kedvenc idézetem:- Mit gondolsz, hogy alakulnának a dolgok....- A hangom elakad. Nyelek egyet és folytatom- Ha ember lennél vagy én angyal.
-Ha ember lennék, felszántanám neked a legjobb tanyát - Komolyan, őszintén cseng a hangja.- Gyönyörű birtok volna, aranyló almákkal, lédús szőlővel és ott teremne a legízletesebb retek a világon. 
Csak nézek rá, próbálom kitalálni, hogy viccel-e. De azt hiszem komolyan gondolja.
Kiadó: Könyvmolyképző 
Oldalszám: 365

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése