2016. június 16., csütörtök

Kerstin Gier: Rubinvörös




Sziasztok! Lorina vagyok! :)
Ma is egy könyvajánlást hoztam nektek, még pedig az Időtlen szerelem trilógia első részét.

Fülszöveg:
Olykor tényleg nagy terhet jelent egy rejtélyekkel teli családban élni. A 16 éves Gwendolyn legalábbis meg van győződve erről. Amíg egy napon egyszerre – mint derült égből a villámcsapás – a 19. és 20. század fordulóján nem találja magát, és világossá nem válik számára, hogy ő maga a legnagyobb rejtély a családban. Amit viszont még csak nem is sejt: az időutazások alatt kerülendő a szerelem. Mert ettől aztán tényleg a feje tetejére áll minden!
Kerstin Gier bestseller-szerző utánozhatatlan érzékkel kelti életre a legcsodálatosabb érzést a világon!
Éld át te is Gideon és Gwen kalandjait, akik szerelmükkel áttörnek az idő korlátain!

Ha valaki azt hinné, hogy ez egy nagyon nyálas, romantikával túlcsordult könyv ( mint ahogy én is hittem), megnyugtatom nem. Egy letehetetlen könyv, hála az írónő páratlan humorának és persze a rengeteg kalandnak, na és egy csipet szerelemnek köszönhetően. Egy abszolút szerethető könyv ami tele van izgalmakkal, kalandokkal és rejtélyekkel. 


Főszereplőnk a 16 éves Gwendolyn, aki egy csöppet  sem átlagos családban él. A családjukban már évszázadok óta öröklődik az időutazás képességének a génje. Amikor kiderül, hogy nem unokatestvére Charlott örökölte a gént, kitör a káosz. Charlott volt felkészítve már egészen kicsi korától kezdve az időutazásokra: több nyelven megtanult folyékonyan beszélni, táncórákat vett, hangszeren játszott és vívott többek között. Gwennek meg sem fordult volna a fejébe, hogy ő örökölte a gént, egészen addig amíg a múltban nem találja magát.

 Gwen ezt elmondta az édesanyjának, aki azonnal elviszi őt az Őrzők Rendjébe. Ez egy titkos társaság, ahol az időutazóknak segítenek. A társaságot még sok évszázaddal ezelőtt egy bizonyos  gróf alapította, egy különös cél elérésének az érdekében. A kronográf egy szerkezet amivel elapszálnak a múltba. Ha ebbe belekerül mind a 12 vérvonal vére (csak pár csepp kell, nem csapolnak le mindenkit :D ) , akkor a kör bezárul. A rend tagjai szerint akkor a Földön nem lenne több éhezés, szegénység és betegségek is megszűnnének.

 Korábban már majdnem bezárták a kört, de Paul és Lucy ( az előző vérvonal tagjai) nem hittek a gróf szándékaiban, ezért ellopták a kronográft és megszöktek vele a múltba. Gwenre hárul a feladat hogy összegyűjtse a 12 vérvonal vérét, de persze nem egyedül, hiszen nincs tapasztalata, így szüksége lesz egy utazótársra. Kap egy beképzelt, nagyképű és iszonyatosan helyes utazótársat, aki Gideon. Gideon teljesen feleslegesnek tartja Gwent, hiszen tapasztalatlan és nem részesült megfelelő kiképzésben. Gwen azonban nem hagyja magát és megmutatja a fiúnak hogy igenis alkalmas és méltó a feladatra. Egy érdekes, és izgalmas kaland veszi kezdetét ami elvarázsolja az olvasót. 

Értékelés: 10/10
Kiadó: Könyvmolyképző
Kedvenc karakter: Gwendolyn Sepherd
Kedven idézet:  – Tényleg olvas az ember gondolataiban?-          suttogtam. 
– A lakáj? – suttogta vissza Gideon. – Remélem, nem. Épp arra gondoltam, hogy egy menyétre hasonlít. 
Csak nem egy leheletnyi humor fültanúja lehettem? Tényleg egy tréfa hagyta el Mr. Elazútból Fontosmissziót Teljesítek száját?

Oldalszám: 333

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése