2017. június 29., csütörtök

Lángra lobbant nyár: Jennifer Salvato Doktorski

Sziasztok! Lorina vagyok és ma egy igazi nyári könyvről hozok nektek egy értékelést. Ha még nem hangolódtatok rá a nyárra, akkor meleg szívvel ajánlom ezt a vicces bájos nyári történetet. 
Az utóbbi időben sok szomorúbb, nyomasztóbb hangulatú könyvet olvastam ezért szükségét éreztem, hogy egy LOLos könyvet vegyek a kezembe.                                                       

Fülszöveg:

Hűtlen pasi, véletlenül felgyújtott kocsi, ideiglenes távoltartási határozat… elég sűrűn indul Rosie nyara. A szülei szeretnék, ha a lányuk legalább a bírósági meghallgatásig nem keveredne semmi zűrbe, ezért egyhetes autóútra küldik − az ország túlsó felébe − felelősségteljes barátok kíséretében. Rosie-nak persze semmi kedve az egészhez, egyrészt, mert rendbe akarja hozni a dolgokat az exével, másrészt kizárt, hogy ennyi időt kibír összezárva három totál kocka sráccal (akkor sem, ha egyiküknek piszkosul szexi a csomagolása). Vagy mégis? Talán csak a béna countryzene és az Ufómúzeum ment az agyára, de valahol félúton Elvis otthona és a Grand Canyon között Rosie kezdi egész más színben látni a történteket. Meg a kockacsapatot. Egy kocsi sokféleképpen lángra lobbanhat...

Gyönyörű borító egy fantasztikus könyvhöz.Tipikus Lolos könyv jó értelemben. Könnyed, bolondos, nagyon humoros olvasmány és nem utolsó sorban szó sincs csöpögős szerelmi történetről. Nem egy bonyolult, rafinált történetről van szó, ez inkább olyan limonádé. Miközben olvastam végig azt éreztem, hogy nyár van. Felüdülés volt számomra. Balzsamozóan hatnak a lelkemre az ilyenek és jólesik az embernek mint egy hűsítő limonádé a nyári forróságban. Az utóbbi időben sok szomorúbb, nyomasztóbb hangulatú könyvet olvastam ezért szükségét éreztem, hogy egy LOLos könyvet vegyek a kezembe. Nem egy bonyolult, lebilincselő könyvről van szó, ez pusztán jókedvre derít. A szereplők szerethetőek, viccesek. A hasamat fogtam a nevetéstől. 




"– Van valami, amit látni szeretnél, Rosie? – fordult hozzám Matty. 
– Nem tudom. Nem igazán volt időm ezen gondolkodni. 
– Hát ja, az expasid ellen szervezett bosszúhadjárat elég időigényes lehet – szólt be Logan."
Az utazás fontos szerepet játszik a könyvben, ugyanis a fiatalok belevágnak egy egyhetes kocsikázásba az államokban, de komoly útitervvel és Rosienak ehhez semmi kedve, ő csak az exével szeretné tisztázni a dolgokat, de már így is összekutyult mindent. Az autóút lesz a legjobb a számára, legalábbis a szülei szerint. Rosie túlélő üzemmódba kapcsol, és alig várja hogy vége legyen. Nem az sem számít, hogy az egyik srác Logan egy szívdöglesztő pasi, vagy mégis. A lány minden alkalmat kipróbál, hogy megszökjön a kockák társaságától, de egy idő után azon kapja magát, hogy nem is olyan rossz ez az utazás. Élvezi és belátja szüksége volt erre, ha túl akarja tenni magát a volt barátján.  Rosie jellemfejlődését kísérhetjük végig az út során. Egy jobb ember lesz belőle, aki másoknak is akar segíteni és talál magának új célokat. 

Elsősorban tiniknek, fiataloknak ajánlom ezt a könyvet, mert egyértelműen az ő korosztályukat célozza meg. Van benne egy csipetnyi romantika, utazás, nyár, rengeteg nevetés és öröm. 

Értékelés:5/5* kedvenc nyári könyvem
Kedvenc szereplőm: Logan, Rosie, Matty, Spencer....mindegyikőjüket imádtam
Kedvenc idézet:"– Logan! Egy hölgyet sosem szabad a SAT-pontjairól faggatni. 

– Nem is egy hölgyet kérdeztem. Hanem Rosie-t. – Hát ez nagyon eredeti volt, Logan, gratulálok – vágok vissza epésen. – Az alsó tagozatos vicceknél nincs is humorosabb."
Oldalszám:268
Kiadó:Móra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése