2017. július 4., kedd

Jessica Sorensen: Callie, Kayden és a megváltás

Sziasztok! Anett vagyok és már egy ideje tartozom Jessica Sorensen Callie, Kayden és a véletlen című könyvének folytatásával ( ha nem olvastátok az előző posztomat a könyvről ide kattintva megtekinthetitek), szóval lássuk hogyan folytatódik a meggyötört szerelmesek élete a Callie, Kayden és a megváltásban.....

Fülszöveg:
 A ​sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül napvilágra került. Ám ami még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett. 
Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint annak gondolata, hogy örökre elveszítheti Kaydent. 
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: neki és Kaydennek el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével Callie tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő?

A történet onnan folytatódik, hogy miután Callie megtalálta Kaydent szó szerint vérbe fagyva, a fiú kórházba kerül. A lány megszeretné látogatni Kaydent, de ő távolság tartó és nem akarja látni a lányt.....úgy érzi Callie boldogabb lenne nélküle,csakhogy téved...... 
Eltelik egy kis idő, de főhősnőnk mindent megtesz, hogy ismét szerelme közelébe férkőzhessen. Sethtel és Luke-kal kitervelik, hogy megmutatják Kaydennek azt, hogy érdemes élni, és, hogy ha vannak emberek akik szeretik és védik, velük bármilyen nehézségen áttudnak törni. 

"– Ugye tudod, hogy nekem bármit elmondhatsz? Biztosan meg fogom érteni. – Nagyot nyel, miközben remegő ujjal cirógatom az arcát. Még mindig olyan borostás, mintha továbbra sem borotválkozna. Bőre durva tapintású. – Kérlek! 
A fejét csóválja. 
– Nekem… nekem ez nem megy. 
– De, de igen, megy. – Áthajolok a sebváltó fölött, muszáj közelebb kerülnöm hozzá. – Majd én segítek! – Ahogy te segítettél rajtam. 
Meleg lehelete az arcomat bizsergeti, még jobban felgyorsul a légzése, ahogy tekintete az ajkamra vándorol. 
– Callie… – Felém húzódik, és a szája egyszeriben hevesen az enyémre tapad. 
Azonnal szétválik az ajkam, hagyom, hogy a nyelve a számba hatoljon, miközben kiszakad belőlem az eddig görcsösen bent tartott levegő. Hiányzott ez – ő –, még annál is jobban, mint amennyire be mertem vallani magamnak. Szükségem van Kaydenre. Borzasztóan szükségem van rá."

Ez a könyv kifacsarja az ember szívét, de komolyan. Borzasztó dolgokat át kellett élnie a két fiatalnak. Callie-t megerőszakolták, Kaydent bántja az apja mind szellemileg, mind lelkileg. Meggyötörtek, de együtt és barátaikkal képesek ezeket a nehézségeket feldolgozni, hiszen mindenkinek van egy sötét múltja és idő haladtával fel kell dolgozni őket, hogy képesek legyünk teljes emberek lenni.
 
"A múltat nem lehet elfelejteni. Csak túl lehet lépni rajta. Hátra lehet hagyni. Hogy az lehess, akinek eleve lenned kéne, nem pedig az, akinek a történtek miatt érzed magad."
" Mets meg"
"Mitől?"
"Magamtól"

Callie hatalmas jellemfejlődésen megy át az első rész után. A félénk és bátortalan lányból egy igazi belevaló csajszi lesz, akit nem hagynak elnyomni és nem lehet sárba tiporni. Beleszeret Kaydenbe és a segítsége által képes feldolgozni, azt a dolgot amit 12 évesen kellett átélnie. Tetszett, hogy végül a családját is beleavatja a titkokba és így  több oldalról kap támogatást és biztatást.

– Callie, mondd meg,mire van szükséged! – kérem, és a füle mögé simítok egy tincset. 
– Arra van szükségem, hogy a világ ne legyen ilyen csúnya hely, tele fájdalommal. – Könnyek csordulnak ki a szeméből. Arra, hogy felébredjek, és tényleg elhiggyem, hogy minden rendben lesz, ne csak reménykedjek benne. A szerencsések közé akarok tartozni, akiknek, jó életük van. 
Bólintok, mert én is ezt kívánom neki. 
– Ez még mindig valóra válhat. Csak mondd meg nekem, mire van szükséged a boldogsághoz! 
A szemembe néz, miközben könnyek csorognak le az arcán. 
– Rád.

Kayden a 2. részben egy csődtömeg, persze teljesen érthető okokból. Az a fiú akit az első könyvben megismertünk eltűnik és helyébe egy borzalmasan lelkileg meggyötört ember lesz. De hát Callie segít neki, hiszen egymásnak köszönhetik a múlt feldolgozását és amennyire a lánynak sikerül felépülnie, úgy Kaydenen is egyre jobban tud segíteni és a könyv végére visszakapjuk az első részben megismert bátorabb, merészebb és nagyon szerelmes főhősünket, aki mellett legjobb barátja, Luke van, akinek szintén nagyon sokat köszönhet.

Az első rész nagyon tetszett, imádtam, ezt is szerettem csak egy cseppet lelkileg meggyötri az embert. Nehéz múltú fiatalok vannak főszerepben, akik visszaakarják kapni régi vagy inkább egy új, boldog és gondtalan  énjüket és valamennyire a történet végére sikerül is. 
A mellékszereplők, Seth és Luke-ot imádtam és érezhető volt a könyvben, hogy mennyire szeretik a barátaikat és ez megmelengedte a szívemet. A szerelmeseinket is imádtam, annyira aranyosak voltak együtt, hogy elolvadtam.....

A történetet nem mondhatnám egy hétvégi limonádénak, mert nem az. De nagyon nagyon tanulságos, hogy ha valami gond vagy problémád van, fordulj valakihez, családhoz, barátokhoz, ők segíteni fognak csak bátorság kell és egy csipetnyi pozitivitás......

Értékelés: 10/9
Kedvenc karakter: Callie, Akyden, Seth, Luke: mindegyiküket imádtam
Kevdenc idézetem:"– Ja, elfelejtettem megkérdezni. – Visszapattintja az üveg kupakját. – Mit vettél fel a ruha alá? 
– Semmit. 
– Nahát, bugyi nélkül nyomod? – kérdi ördögi vigyorral. – Úgy még jobb!"
Oldalszám: 365
Kiadó: Könyvmolyképző 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése