2017. július 5., szerda

Mary E. Pearson: Az árulás szíve

Sziasztok! Lorina vagyok! Most hogy már kicsivel több mint egy hete élvezhetjük a nyári szünetet, az olvasásra és nyilván a blogolásra is több időm lesz. A fennmaradottak trilógia második könyvéről olvashattok egy ajánlást. Az első részről ide kattinva olvashatjátok el az értékelésemet. Nem húznám tovább a szót, lássunk is neki.

Egy hercegnő keresi a helyét az újjászületett világban.
A Venda barbár birodalmában foglyul esett Lia és Rafe számára alig van esély a menekülésre. Kaden, hogy megmentse Liát, akit korábban meg kellett volna ölnie, most azt állítja, hogy a hercegnő különleges adottságot birtokol – ez pedig felkelti a vendai komizár érdeklődését.
Semmi sem fekete vagy fehér többé. Rafe hazudott Liának, ám feláldozta a szabadságát, hogy megvédje. Kaden az életére tört, most mégis megmenti. A vendaiakról pedig, akiket Lia világéletében barbárnak hitt, kiderül, hogy távolról sem azok.
Liának meg kell küzdenie a neveltetésével, az adottságával és saját érzéseivel, miközben veszedelmes játékba fog az ellenséges főváros szívében… és döntései mindörökre megváltoztatják hazája, Morrighan és a saját sorsát.
Felülmúlta az elvárásaimat. Jobban tetszett, mint az előző kötet. Az írónő csodásan szőtte a szálakat, egy gyönyörű történet bontakozik ki az olvasó lelki szemei előtt. Nem tudok betelni ezzel a könyvvel. Egyre jobban kirajzolódnak a szálak, fény derülnek titkos összeesküvésekre, árulásokra. A legfontosabb, hogy semmi sem az aminek látszik és minden nagyon összetett. A remény tartja életben őket. Egyetlen egy szó, amelynek természetfeletti ereje van. Hisz mindig egy új napot remélünk, egy jobb világot, vagy azt, hogy más lesz. 
Rafe és Lia teljes szívükből szeretik egymást, nem számít, hogy a fiú hazudott neki kilétéről az érzésein mit sem változtat, a lényeg hogy elment érte még a világ végére is. Bármit megtesz a hercegnőért. 


Lia és Rafe ♥♥

Lia és Rafe mindketten a Sanctum foglyai lesznek. Liának meg kell játszania magát, ha élve ki akar jutni Vendából. A szökés lehetetlennek tűnik, mégis ez a csepp remény tartja életben. A lány egyre több ismeretet szerez a királyságok és Venda múltjáról, ám ezek korántsem azok amiket tanítottak neki annó Morringhanben. Veszélyes játékot játszik és már nem csak az ő élete forog kockán.  
Rafe azon ügyködik miként szabadíthatja ki magukat a barbároktól és tudhatja Liát biztonságban. . A szökésükbe, ha csak egy hiba is csúszik, mind meghalnak. Csak egy dologban biztos. Soha többé nem ereszti el a lányt. De mi van, ha Lia kezd másképp tekinteni Vendára és már nem csak barbárokat lát ott többé....

Kaden próbálja megóvni Liát a komizártól és a veszélyes játékaitól, de a fiú rádöbben, hogy fele annyira se ismeri a komizárt mint azt hitte. Emellett vívódik az érzelmeivel amiket Lia iránt táplál és lehet egy nap viszonzásra találnak. Egyre többet megtudunk Kaden múltjáról és meglátjuk az embert, pontosabban a kisfiút a kegyetlen orgyilkos mögött. 


      "Az értelemből épített tornyok a fák tetejéig érnek. A hitből építettek a csillagokig."

Számomra egy nagyon különleges helyet foglal el a szívemben az egész trilógia. Egyedi és megismételhetetlen. Zseniálisan lett megírva. Tipikusan egy olyan könyv, amit ha elolvasol úgy érzed örökre a részeddé válik nem tudod kiverni a fejedből, mert befészkeli magát a gondolataidba. 

Értékelés: 5/5*
Kedvenc szereplő: Lia
Kedvenc idézet: "– Megérte, Lia. Minden kilométer, minden nap. Végigcsinálnám újra az egészet. Három földrészen is végigkergetnélek, ha ez az ára, hogy veled legyek."
Oldalszám: 404
Kiadó: GABO

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése