2017. április 2., vasárnap

Lisa Kleypas: Ősszel történt

Sziasztok, Anett vagyok! A Wallflowers sorozat 3. részét mutatom ma be nektek, ami az Ősszel történt címet viseli, írója a már jól ismert Lisa Kleypas. Ha érdekel titeket egy olyan kaland, ahol a gyűlölet új érzelmeket gerjeszt, akkor ezt ne hagyjátok ki!!

Fülszöveg:
 A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a vakmerő férjvadászat terve.
Egy bálon történt… 
Ahol a gyönyörű, ám merész Lillian Bowman megtanulta, hogy független, amerikai modora nem igazán szerencsés. És London legkapósabb arisztokratája, a kiállhatatlan, sznob és lehetetlen Marcus Westcliff ítélte el leginkább.
A kertben történt… 
Amikor Marcus döbbenetes – és veszélyes – módon hirtelen átölelte, Lilliant váratlanul elöntötte a szenvedély a férfi iránt, akit még csak nem is kedvelt. Mozdulatlanná dermedve álltak… a világ megszűnt létezni körülöttük… szerencsére senki sem kapta rajta őket.
Ősszel történt… 
Marcus mindig is ura volt érzelmeinek, ő volt a stabilitás mintaképe. De Lillian minden érintése felért egy kínvallatással, minden csókja újabbakra csábított. És mégis… hogyan is gondolhatott volna egyáltalán arra, hogy egy ennyire nyilvánvalóan alkalmatlan nőszemélyt vegyen maga mellé… feleségnek?




Ez a könyv talán a legjobb volt számomra a Wallfloweres-ek közül. Hihetetlenül vicces, átható és megérintő. Visszatértek vénkisasszonyaink, akik ismételten férjet keresnek maguknak, nem is akármilyen módszerekkel, hogy a legkeményebb férfi szívet is megpuhítsák.....





Történetünk Lillian-nal folyatatódik, a nagy szájú amerikai hölgyeménnyel, aki a legforróbb fejű, mind a négyük közül. De csodálatosan szép és intelligens nő, a férfiak mégis tartózkodnak tőle. Kivéve egyet........

Lord Westcliff, Stony Cross birtokosa próbálja magát távol tartani Lilliantől, hiszen véleménye szerint egy ilyen nőszemély nem alkalmas se feleségnek, se házvezetőnek, se anyának. De mégis valami vonzza a férfit a lányhoz, ami megőrjíti. Az előző könyvben is megtekinthettük, hogy egy csipet gyűlöletet éreznek egymás iránt, de a történet alakulása következtében rájövünk, hogy ez nem ellenségeskedés, csupán az érzelemszikrák kipattanásának heves reakciója. És nincs mit tagadni, ebben a részben igazán felszínre törtnek ezek a bizonyos szikrák és futótűzként terjed mindkét karakterben.
Egy váratlan fordulat során, ahogy a fülszövegben is olvastuk, Marcus nem bír magával és konkrétan leteperi Lilliant, azt hittem ott helyben magáévá teszi ( nem mondom elég érdekes volt ez a rész, de nem mondom, hogy nem tetszett). Olyan felszabaduló érzelmeknek voltam olvasótanúja, amit még nem pipáltam. A visszafojtott szenvedély, ábránd, amit egymás iránt éreznek, mind kitör belőlük és nagyon is jól tudják, hogy ebből nincs visszaút.

"– Mi a csuda ütött önbe? – sziszegte élesen Lillian, kicsit meglökve Marcust. 
Marcus tehetetlenül rázta a fejét. 
– Sajnálom – suttogta reszelős hangon, noha pontosan tudta, mire készül. – Istenem, tényleg sajnálom… 
Aztán a szája a lány szájára tapadt, és úgy csókolta, mintha az élete függne tőle."


Próbálják egymást kerülni, amennyire csak lehet, Lillian még más férfival is elkezd flörtölni, Marcus nagy örömére ( szarkazmus)  de hiába óriási ez a birtok, itt mindig megtalálja zsák a foltját.
Engedni fognak a csábításnak, és rájönnek, hogy mégis egy igazán ütős párost alkotnak.
De, nem romantikus könyv egy romantikus könyv, ha nem történik valami nagy baj, ami akár Lillian becsületébe is kerülhet. Marcusnak minél előbb el kell cselekednie kell, mert a lányt akár örökre is elveszítheti.....

Imádtam! Imádtam! Imádtam! Visszatérnek a régi karakterek és újabbakkal is bővül. Annyira felemelő volt olvasni. Próbáltam húzni, halasztani, hogy minél tovább tartson, mégis, kevesebb, mint két nap alatt elolvastam. És az a fordulat a végén......A 4.-et már angolul is elolvastam, csak tudjam, hogy mi lesz velük. Majd meglátjátok!  Véleményem szerint, ezt minden 16- éves kortól bármelyik hölgy társamnak kötelezően elkéne olvasni. Varázslatos történet a szerelemről és arról, hogy a sors nagyobb poént űzhet egy emberrel, mint egy Április 1-i tréfa.

Értékelés: 10/10+1
Kedvenc karakterem: Lillian Bowman, Marcus Westcliff
Kedvenc idézetem:"– Ma este. Átjössz a szobámba. 
Lillian gyanakvón nézett rá. 
– Ez nem valami csel, hogy olyan helyzetbe csábíts, ahol gátlástalanul kihasználhatsz? 
Marcus hátrébb húzódott, hogy a lány szemébe nézhessen. 
– Természetesen nem – mondta komolyan. – Szándékomban áll mindent értelmesen megbeszélni, hogy minden felmerülő kétségedet eloszlassam ezzel a házassággal kapcsolatban. 
– Óóó! 
– Utána pedig gátlástalanul ki foglak használni."
Oldalszám: 392
Kiadó: Gabo Kiadó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése