2017. március 19., vasárnap

Lisa Kleypas- Nem múló varázs

Sziasztok, Anett vagyok!  Egy nyári olvasmányomat mutatom be ma nektek, ami nem más , mint Lisa Kleypas: Nem múló varázs című könyve lesz, a Wallflower sorozat legelső része. Ha szeretitek a romantikus 19. századi könyveket, akkor ezt a kis bemutatót ne hagyjátok ki! :)



Fülszöveg: A férfinak adta az ártatlanságát...
Lady Aline Marsden neveltetése egyetlen célra irányult: hogy előnyös házasságot kössön saját társadalmi osztályának egy tagjával. Ehelyett önként odaadta az ártatlanságát az apja birtokán szolgáló John McKennának. A szenvedély hevében elkövetett vétkük megbocsáthatatlan volt... Johnt elküldték a birtokról, Aline-nak pedig a londoni társaságból száműzve, vidéken kellett élnie.
...és a férfi a szerelmét vette el.
McKenna időközben meggazdagodott és visszatért... szemtelenül jóképű és igézőbb, mint valaha. Könyörtelen tervvel érkezett: bosszút akar állni a nőn, aki összezúzta a szerelemről szőtt álmait. De a varázslat kettejük közt fényesebb lánggal ég, mint a kezdet kezdetén. McKennának döntenie kell, véghezvigye-e a bosszúját, vagy kockára tegyen mindent első és egyetlen szerelméért.





Ez a könyv egyszerűen elemésztő. A perzselő romantika, az érzelmek, a szenvedély annyira érezhető volt a könyvön, hogy én is kezdtem szerelembe esni......... a könyvbe.
A történet két szálon futó cselekmények sorozta. Első sorban Aline és John románcát és küzdelmét olvashatjuk. A másik szálon ( ami mellesleg jobban tetszett, mint a főszál) Aline húgát, Liviát és McKenna részeges barátját Gideon Shawn-t ismerhetjük meg.

De először is a főszál......

Aline és John már gyerekkoruk óta elválaszthatatlan barátok voltak, de ahogy kezdtek felnőni észrevették a közöttük lévő szenvedélyt és, hogy milyen jó párost alkotnak. Egymásba szeretnek. Minden szépen megy, fiatalok, szerelmesek. Kit érdekelnek a társadalmi elvárások, hogy egy nemes lány és egy cseléd srác összeáll?! 
Sajna sok mindenkit érdekel. Az apja elküldi McKennát a birtokról, mielőtt szerelmük kibontakozhatott volna. De nem akárhogy, lányát kéri meg erre a feladatra, hogy küldje el élete szerelmét a birtokról.....és meg is teszi.

McKennában tomboló vihar és düh van, hogy a lány nem küzd szerelmükért. Mérges,  és megfogadja, hogy egyszer még visszatér és bosszút áll a lányon.....ha kell erőszakkal.
Eltelt pár év....
McKenna meggazdagodva, bosszúval telve tér vissza Amerikából.  És innen kezdődik a bonyodalom. Alinet egy szörnyű baleset éri, ami megpecsételte sorsát. Nem akar John közelébe lenni, fél, hogy évek szenvedése után újra lángra gyúlnak a benne rejlő érzelmek. De nem bír ellenállni a kísértésnek és behódol a férfi csábításának, és akarata ellenére kitisztítja a vérző sebekből álló McKenna szívét.
Mégis történik valami, ami miatt ugyanaz fog bekövetkezni, mint évekkel ezelőtt, de vajon hagyni is fogják elengedni egymást??





McKennáról pár szót : Hihetetlenül akaratos férfi, ugyanakkor gyengéd és figyelmes. Megállíthatatlanul tör előre és ettől lesz ő könyörtelen és akadályt nem ismerő üzletember.

A fiatal Mckenna

Aline: Szegénynek nehéz sorsa volt apja oldalán. A szerelmét elvesztette és úgy érzi, hogy nincs neki már senki, csak a húga és a bátyja ( igen volt egy bátyja, de róla majd csak a 3. könyv fog szólni) . De amikor újra látja a férfit, mégis megváltozik benne valami, már nem az a szenvedő lány, akit otthagytak, hanem egy erőteljes és becsületes nő, aki senkinek nem hódol be.....teljesen.
A fiatal Aline
És most jöjjön a másik szál....


Tudom, tudom, kicsit hosszú lesz ez a poszt, de nehéz csak pár mondattal elemezni ezt a csodás könyvet. Nos folytassuk is...
Liviát egy borzalmas tragédia éri, akárcsak húgát, de állíthatom, hogy ez borzalmasabb, mint Aline-é. Ő is reményvesztett és azt gondolja, hogy férfi többé boldoggá nem teheti... vagy mégis?
Itt jön a képbe Gideon Shaw üzletmágnás, aki angliai körutat tesz barátjával, McKennával, de ez most mellékes. Ez a férfi egy kéjenc. Folyamatosan piál, minden nőt megakar dönteni mesebeli herceges sármjával ( ami többnyire sikerül is neki) és ha a világ az övé lenne, neki az se volna elég.
Livia a könyv végén
Gideon fiatalon
( bocsi nem találtam más képet :P)





















De mégis, mikor meglátja Liviát és beszélgetnek egymással, valami megváltozik benne. Liviának akar megfelelni és akár a rosszfiú imidzsét is képes levedleni, csak, hogy a lány beleszeressen. Együtt töltenek egy felejthetetlen hetet, tele szenvedéllyel, erotikával. Gideon terve sikerül is. A lány teljesen fülig szerelmes is lesz belé...de sajna a pia közbe szól. Livia mellett Gideon másik szenvedélye az alkohol, amit akár a nő kedvéért se tudná letenni.......vagy akár mégis. 

Véleményem szerint ez a történet aranyosabb volt a főszálnál, hogy bármit megtesznek egymásért és itt mutatkozik meg, hogy van legyőzhetetlen szerelem, mert itt egy  káros szenvedély sem akadályozhatja meg, az ő szenvedélyüket... és a végkifejlet.. mindkét szálhoz kapcsolódóan, nem is sikerülhetett volna szebben. 
Mindannyiukról olvashatunk majd a további részekben is és hogy, hogy alakul szerelmeseink élete a továbbiakban.  Ez egy fantasztikus történet a reményről, hogy az soha ne hagyjon el minket, és hogy mindenki megérdemli a boldog happy end-et.

Értékelés: 10/10+1
Kedvenc karakter: Gideon Shaw ( mondjon bárki bármit, ilyen humoros pasi nem ilyen van, mint ő)
Kedvenc idézet:"Gideon elvigyorodott az utolsó pillanatban történt visszavonulására utalva
- Ez a fogamzásgátlás kávéházi módszere.
- Kávéházi? 
- Az ember bemegy és kijön, de semmit sem költ."
Kiadó: Gabó Kiadó
Oldalszám: 363 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése