2016. augusztus 12., péntek

Michelle Hodkin: Mara Dyer eszmélése



Sziasztok, Anett vagyok és a mai nap egy különleges könyvet fogok bemutatni. A Mara Dyer eszmélése című regény, már egy ideje felkeltette az érdeklődésemet, de miután elolvastam, áhítoztam a folytatásai iránt. Elővettem a chipset a kollégiumba, kizártam a zajokat és elkezdtem olvasni és nem vettem észre az idő múlását, hiszen ebben a könyvben unalmas oldalak nem igazán voltak. A tartalom SPOILERES lehet!!


Fülszöveg: 
Mara Dyer azt hiszi, az élete furcsább már is nem lehet, miután egy kórházban tér magához, és nem emlékszik, hogy került oda.
Pedig lehet.
Amnéziája ellenére meggyőződése, hogy a baleset, amelyben a barátai életüket vesztették, ő  viszont titokzatos módon életben maradt, nem egyszerű véletlen volt.
Tényleg nem.
Nem hiszi, hogy mindazok után, amin keresztülment, lehet még szerelmes.
Nagyon téved.





A könyv egy igen nagy fordulattal indul, mivel a 17 éves Mara kómából ébred fel egy kórházban.  Egy olyan dolog történik, melyben a lány barátai és szerelme is életét veszti, csak ő maradt életben. A baleset miatt főszereplőnk családjával elköltözik, hogy új életet kezdjenek és normálisan éljenek, de ami Maraval történik az cseppet sem normális.


Testvéreivel másik iskolába kezdik a tanévet, ahol lát egy titokzatos, de annál inkább helyesebb fiút. Később megismerkedik egy különös fiatalemberrel, Jamie-vel,  akivel hamar megértik egymást és összebarátkoznak. De egyik nap a titokzatos a fiú is belép az életébe, Noah Shawn néven..

Közöttük is elkezd alakulni egy furcsa szerelmi szál, egyre jobban megismerik egymást, de nem mondanak el egymásnak mindent.. Noahnak titkai vannak és nem is akármilyenek. Olyanok amik megváltoztathatják Mara különös életét. 

Kezdi elveszteni a régi énjét és rájön, hogy mások élete felett is áll. A rémálmok, a látomások, a rejtélyes dolgok amikre nem talál magyarázatot nem egy pszchiológiai betegség amit, anyja elhitet vele, hanem sokkal, de sokkal másabb, egy természet feletti erő, aminek hatalma van felette.

Lehet, hogy a barátai halála miatt ő a felelős és a titokzatos halálesetek, amik a közvetlen közelében történnek, nem véletlenek és Noah sem az akinek mutatja magát?? Lehet, hogy a különös erejét nem fogja tudni irányítani és megöl mindenki, aki fontos számára??



Ha érdekel olvassátok el, egyszerűen fantasztikus olvasmány. Letehetetlen, kalandos, romantikus és rendkívül fordulatos.










Értékelés: 10/9,5
Kedvenc karakter:  Jamie
Kedvenc idézet: „ Ugye tisztában vagy vele, hogy matekból még bénább vagyok, mint beilleszkedésből?
- Az lehetetlen- Jamie szája gúnyos vigyorra húzódott
- Kösz szépen! De komolyan, tuti van neked jobb dolgod is, mint reménytelen esetekre pazarolni az idődet!
- Párszaszóul már megtanultam. Mi mással foglalkozhatnék?
-A tünde nyelvekkel.
- Te igazi, ezerszázalékos könyvmoly vagy. Imádom! Találkozzunk ebédszünetben a piknikasztaloknál! Hozd magaddal az agyad meg az agyalnivalót!
Kiadó: Könyvmolyképző
Oldalszám: 448
Ha érdekel itt megrendelheted: Rendelés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése