2017. március 26., vasárnap

Lisa Kleypas: Egy nyár éjszaka titkai

Sziasztok Anett vagyok! Bemutatom a Wallflower sorozat 2. részét az Egy nyár éjszaka titkai című könyvet Lisa Kleypas-tól.

Fülszöveg: A ​londoni társaság estélyein petrezselymet áruló négy ifjú hölgy szövetkezik egyetlen közös cél érdekében, hogy minden női furfangot és praktikát bevetve férjet találjanak maguknak. Így születik meg a merész férjvadász-terv.
Annabelle Peyton eltökélte, hogy családját megmenti a katasztrófától, ezért úgy dönt, hogy szépségét és eszét használva rávesz egy megfelelő társaságbeli nemes urat, hogy kérje meg a kezét. De a gazdag és hatalmas Simon Hunt, Annabelle legfondorlatosabb – s egyben legkitartóbb – csodálója egyértelművé tette, hogy bár szívesen bevezeti a lányt az ellenállhatatlan gyönyörök világába, feleségül nem hajlandó őt venni. Annabelle elszántan igyekszik visszautasítani a hallatlan javaslatot… ám tehetetlen a csábítás magas fokú művészével szemben.
Barátnői összeesküvést szőnek, hogy egy alkalmasabb úriembert hozzanak olyan helyzetbe, hogy kénytelen legyen megkérni Annabelle kezét, mert Annabelle csak ily módon menekülhet meg Simontól… és saját sóvárgó vágyától. Ám egy nyári éjszakán Annabelle behódol Simon szenvedélyes ölelésének és csábító csókjainak… és rájön, hogy mind közül a szerelem a legveszedelmesebb játék.

A Wallflower sorozatból őszintén szólva ez tetszett a legkevésbé, de mégis szép kis történetet kaptunk a végére. A könyv olvasása közben rájövünk, hogy nincs olyan ember, akinek jég szívét a szerelem ki ne olvasztaná legyen az férfi, nő, idős vagy gyermek.
A történet a 26-27. életévét taposó Annabell Peytonról szól, aki petrezselymet áruló hölgy. Családja a csőd szélére kerül és mint ahogy a fülszövegben olvasni lehetett mindent megtesz, hogy egy gazdag és előkelő férfihez menjen feleségül. 



Ez a könyv meghatározó a könyvsorozatban hiszen a következő részekben szereplő hölgyeket itt ismerhetjük meg. Hogy, hogy találkozott a 4 hölgy és hogy kötötték meg "egyezményüket", bármi áron keresnek maguknak és egymásnak férjet. Találkozhatunk a Bowman hölgyekkel Lillian-nal és Daisy-vel és a visszahúzódó Evie-vel. Meghívást szereznek mindannyian a Stony Cross parkba, Lord Westcliff birtokára, aki majd az elkövetkező részekben, köztük ebben is meghatározó karakter lesz.



Na de kanyarodjunk vissza főszereplőnkhöz....

Annabelle nem számolt  Simon Hunttal a könyörtelen, kemény és szigorú üzletemberrel. Ő is meghívást kap a birtokra, így a lány állandó közelségét évezheti. A férfi évekig próbálja elnyerni a nő szívét, de Annabelle tartja magát döntéséhez, hogy ariszotkrata férfihoz megy feleségül. Egy ideig sikerül is neki. Talált egy szürke kis egeret, aki hajlandó lett volna mennyasszonyának fogadni, mégis a lány, nem akart így élni, egy visszahúzódó férfi mellett. Mr Hunt kivánatos és erotikus erejének  Annabelle nem bír ellenállni és behódol a getleman-nak. 
Simon megkéri Annabell kezét és a nő hozzá is megy. Hiába az öröm és a boldogság, sokan nem örülnek a frigynek, köztük a férfi barátja, Westcliff sem. Szerinte a nő csak a pénze miatt ment hozzá, és...... eleinte én is azt hittem. Mentek a dialógusok, hogy nem hívják őket sehova, semmilyen összejövetelre, bálra, a lány kételkedik is, hogy jól döntött-e. Innentől egy kicsit unalmassá vált a könyv, hiszen csak a veszekedésükről és a szexről szólt az egész, romantikusnak eleinte egyáltalán nem neveztem. Kicsit Szürke 50 árnyalatos volt abból a szempontból, hogy csak birtokolni akarta  Simon a lányt, nem szeretni. 
De végül nem lett igazam...... 

„Tévedtem, amikor azt mondtam, nem tudom, hová tartozom. Tudom. Hozzád, Simon. Semmi más nem számít, csak hogy veled lehessek.”

Történik egy nagy baj, ami örökké elveheti a szerelmeseket egymástól, és itt ( bocsánat az erős metaforához) mint nudlihányás csattant az arcomon, hogy Hoppácska...... ezek igenis fülig szerelmesek egymásba. Sőt annyira szeretik egymást, hogy akár a halállal is dacolnak, csak együtt legyenek. De mi lesz az a baj, ami akár az életükbe is kerülhet?? 
Elenite azt hittem leteszem, de jól tettem, hogy nem így döntöttem. A végére egy igen édes kis szerelmi történetet kaptunk, arról, hogy nem szabad mások akaratának engedni, hanem csak is a te és a ti döntésetek számít, senki másé. 
A borító nem igazán illik a könyvhöz, d elnézzük, mivel az elkövetkező részekben csodálatos borítójú könyvek díszithetik a polcunkat.

Értékelés: 10/8
Kedvenc karakter: sok volt, a petrezselmyeket áruló lányok voltak a kedvenceim, köztük talán Lillian  karaktere, de Westcliff-et is imádtam
Kedvenc idézet: – Az igaz barátok mindig szívesen hátrafogják a hajad, amíg kihányod a teasütit.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése