2016. június 18., szombat

Becca Fitzpatrik: Hush hush, Csitt csitt

Sziasztok! Lorina vagyok! :)

Fülszöveg:

A romantika nem szerepelt Nora Grey tervei között. Az iskolában egy sráchoz sem vonzódott különösebben, akármennyire is próbálta erőltetni legjobb barátnője, Vee. Aztán feltűnt Folt. Simulékony mosolyával és tekintetével, amivel mintha a lány veséjébe látna, Folt legjobb belátása ellenére is vonzza Norát. Azonban néhány rémisztő találkozás után Nora már nem tudja, kiben bízzon. Úgy tűnik, Folt mindenhol ott van, ahol ő is, és többet tud róla, mint a legközelebbi barátai. Nora nem tudja eldönteni, hogy a fiú karjaiba kellene-e omlania vagy inkább menekülni és elrejtőzni előle. És mikor megpróbál válaszokat találni, egy olyan igazságot fedez fel, ami sokkal nyugtalanítóbb, mint amit Folt közelsége okoz. Végül egy ősi csata közepén találja magát, halhatatlanok és bukottak között és mikor arra kerül a sor, hogy ki mellé álljon, a rossz választás Nora életébe kerül.





Ez egy tipikus young adult, vöröspöttyös könyv, ami érthető módon a fiatalok célközönségét veszi célba. Egy fantasy sztori, ami nekem iszonyatosan tetszett, hiába egy két helyen klisének éreztem ( rossz fiú aki iszonyatosan helyes és a jó kislány, aki rossz dolgokba keveredik, és persze a kapcsolatuk...), de ennek ellenére is nagyon szerettem. Van benne szerelem, kaland, rejtély, izgalom. Minden ami egy jó vöröspöttyös könyvre igaz.Izgalmas,letehetetlen, szórakoztató könyv. Bátran ajánlom fiataloknak, nagyon jó kikapcsolódás.



Nora 17 éves, átlagos lány aki az anyukájával él együtt egy kis házban. Amikor Nora még fiatalabb volt, az édesapját meggyilkolták, máig tisztázatlan körülmények között. Jó tanuló, és fontosnak tartja a tanulást. Az egyik nap biológia órán azonban egy idegen srác mellett köt ki, aki többet tud a lányról, mint kellene. Folt nagyon jóképű. Fekete haj, és hozzá ében fekete szempár, amiben az ember elveszlik. Nora kikészül, és teljesen frusztrált lesz, ugyanakkor nem hiszi el, hogy nézhet ki valaki ennyire jól.  Úgy érzi teljesen átlát rajta, és mintha minden gondolatát kitalálná. Onnantól kezdve az élete egyre homályosabb lesz. Furcsábbnál, furcsább dolgok történnek vele, és úgy érzi valaki a halálát akarja. Folt persze ezeknek az eseteknek mind szemtanúja volt különös módon. Nora nem tudja, hogy bízzon meg a srácban, akiről a nevén kívül semmit sem tud. Viszont vonzódik is hozzá, amit még magának sem hajlandó beismerni. Ennek ellenére, azon töpreng, hogy ki is valójában Folt. Nem tudja hogy tényleg az, akinek hiszi, vagy valamit titkol előle. Egy olyan dolgot, ami az eddig is ködös életét csak még bonyolultabbá tenné. Hirtelen egy teljesen másik világban találja magát, amire legmerészebb álmaiban sem gondolt volna.
Remélem felkeltette az érdeklődéseteket, és kedvet kaptok egy kis olvasáshoz. :)

Kiadó: Könyvmolyképző
Kedvenc karakter: Folt

Kedvenc idézet: – Szia, Nora vagyok. 
Sötét pillantása a vesémig hatolt, szája sarka felkunkorodott. A szívem kihagyott egy ütemet, és abban a pillanatban úgy tűnt, borongós félhomály ereszkedik fölém. Az érzés azonnal el is tűnt, de még mindig őt bámultam. A mosolya nem volt barátságos. Olyan mosoly volt, ami bajt sejtetett. Sokat ígérőn.

Oldalszám: 360



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése